Stort intresse för studentbostadsrätter

Stort intresse för studentbostadsrätter

Studentbackens första projekt, som är Stockholms första projekt med studentbostadsrätter, är nu slutsålt. Mer än 2 000 personer anmälde sitt intresse för de 30 enrumslägenheterna i Twin House på Djursholm Ösby. Lägenheterna om 22-35 kvadratmeter uppförs i två stadsvillor med närhet till Roslagsbanan, som tar studenterna till såväl Stockholms universitet som KTH på mindre än 10 minuter.

– Vi är mycket glada över den respons som vår idé med studentbostäder upplåtna med bostadsrätt har fått av marknaden och att konceptet verkligen fungerar. Vår utgångspunkt är att ge unga studenter en produkt som, förutom en bostad under studietiden, även utgör första steget in på den annars så tuffa bostadsmarknaden i Sveriges storstäder, säger Staffan Sälg, vd på Studentbacken i ett pressmeddelande.

Studentbacken är ett dotterbolag till SSM Fastigheter och en av Sthlm6000+ partners. Hösten 2015 inledde SSM ett samarbete med Lindbäcks Bygg för att tillsammans med dem utveckla nya koncept och bygga bland annat studentbostäder.

Läs mer om projektet Twin House här: http://news.cision.com/se/ssm/r/slutsalt-i-stockholms-forsta-projekt-med-studentbostadsratter,c9896650

Bild: SSM Fastigheter

+