Akademiska Hus bygger för 430 studenter och forskare på KTH Campus

Akademiska Hus bygger för 430 studenter och forskare på KTH Campus

Akademiska Hus bygger 234 nya studentlägenheter på KTH Campus som ska ge plats åt över 400 studenter och forskare. En första inflyttning sker i slutet av nästa år och projektet bidrar därmed till Sthlm6000+ mål om att färdigställa 6000 nya studentbostäder till 2017.

Det är sex byggnader som uppförs vid Teknikringen på KTH Campus, varav fem kommer att bestå av studentbostäder. Akademiska Hus bygger och kommer att äga studentbostäderna i egen regi.

– Universitetshuvudstaden Stockholm är en av Europas främsta kunskapsregioner. För att kunna locka fler studenter och talanger till regionens universitet och högskolor behövs fler studentbostäder. Därför gör vi denna stora satsning på KTH Campus, säger Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus region Stockholm, i ett pressmeddelande.

De fem husen kommer främst att bestå av duolägenheter för två studenter att dela på, men också trippellägenheter och ettor. Produktionsstarten är planerad till sommaren 2016.

Sedan tidigare har Akademiska Hus upplåtit mark till Einar Mattsson och ByggVesta på KTH Campus för studentbostäder. Totalt kommer studentbostadsbeståndet på KTH Campus uppgå till 650 nya studentbostäder som möjliggör boende för nästan 1000 studenter.

Läs mer: http://www.akademiskahus.se/aktuellt/nyheter/2016/03/akademiska-hus-mangmiljoninvesterar-i-studentbostader-pa-kth-campus/

+