Klartecken för 750 nya studentbostäder på Lappis

Klartecken för 750 nya studentbostäder på Lappis

Ytterligare 750 studentbostäder beräknas stå klara till år 2017 inom ramen för projektet Sthlm6000+. SSSB har fått sin detaljplan godkänd för nya studentbostäder på Lappkärrsberget. De kommande åren bygger SSSB sammanlagt hela 2 000 nya studentbostäder.

– Många studenter väljer bort Stockholm som bostadsort på grund av underskottet av studentbostäder. Det vill vi som ledande studentbostadsägare råda bot på. Våra nya bostäder vid Lappkärrsberget kommer tillsammans med produktionen av 250 nya bostäder i Solna att generera över 1.000 nya studentlägenheter de närmaste åren. Det är ett paradexempel på att vi på Stockholms studentbostäder tar oss an uppgiften att vara en möjliggörare för Stockholm som konkurrenskraftig kunskapsregion, säger Ingrid Gyllfors, vd på Stockholms studentbostäder, i ett pressmeddelande.

Den nya bostäderna kommer mestadels att bestå av små lägenheter, med ett rum och pentry. Med det nya tillskottet kommer SSSB bostadsbestånd på Lappkärrsberget uppgå till närmare 3 000 studentbostäder.

Läs mer här: http://www.mynewsdesk.com/se/sssb/pressreleases/klartecken-foer-750-nya-studentbostaeder-i-stockholm-1308121?utm_campaign=facebook&utm_medium=email&utm_source=channel&fb_ref=Default

+