Sundbyberg bygger för fler studenter

Sundbyberg bygger för fler studenter

Att delta i satsningen Sthlm6000+ är ett sätt för Sundbyberg att sätta tryck i en fråga som är viktig för hela Stockholmsregionen. Det menar Jonas Nygren (S), kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg.

De närmaste månaderna byggs ett 70-tal studentbostäder i en paviljong och därutöver är tre nya studentbostadsprojekt på gång i Sundbyberg.

– Det är viktigt att vi får en lösning på bostadsbristen för studenter och samtidigt visar att studenter kan bo på flera ställen, inte bara i direkt anslutning till universiteten. Det gynnar hela regionen, säger Jonas Nygren.

Sundbyberg kommer att kunna leverera de bostäder som man utlovat inom ramen för Sthlm6000+ och för just nu en dialog med flera byggföretag för att hitta lösningar som gör att de kan hålla hyrorna nere. Totalt rör det sig om 205 nya studentbostäder som ska byggas i Sundbyberg före utgången av år 2017.

– Sthlm6000+ är viktigt. Vi hade ju tänkt bygga ändå, men tillsammans med andra i satsningen kan vi nu ta ett större ansvar, säger Jonas Nygren.

Jonas Nygren menar att det stundande valet har en viss betydelse för fortsättningen inom projektet Sthlm6000+. Men oavsett valutgång lär det enligt honom inte bli aktuellt för Sundbyberg att ”kliva av” projektet, utan det handlar mer om en risk för att något enstaka bostadsprojekt kan bli försenat.

+