Gästforskare flyttar in i KTH:s nya bostäder

Gästforskare flyttar in i KTH:s nya bostäder

Den första mars flyttade de första hyresgästerna in i det nybyggda studentbostadshuset på campusområdet vid KTH. De 58 rummen kommer under våren att fyllas med gästforskare och till hösten väntas de första studenterna flytta in. Byggherren Bicky Chakraborty, grundare av Elite Hotels, återvänder därmed till vad som var början av hans karriär som hotellkung.

Bicky Chakraborty bodde själv på Lappkärrsberget under sin studietid. När bostäderna stod tomma under sommaren såg han potentialen i att hyra ut rummen till turister och andra.

– Studentbostäder på campusområdet gör det mer levande, med människor dygnet runt. Förebilden är Harvard Square, sa Bicky Chakraborty när de första spadtagen togs 2013, då han också berättade att han ser tillbaka på sin egen studenttid som den bästa i hans liv.

Nu är bostäderna inflyttningsklara. Totalt rör det sig om 58 rum, fördelat på enrummare och 1,5-or (boytan är 21 respektive 27 kvadratmeter). Alla rummen är möblerade och har balkong.

Arkitekten bakom huset är KTH-alumnen Thomas Sandell. Bicky Chakraborty är byggherre. Bostäderna hyrs ut till KTH som i sin tur hyr ut dem till sina studenter och forskare. Akademiska hus arrenderar ut tomten. Huset har byggts av NCC och bostäderna är en del av initiativet Sthlm6000+.

– I dagsläget kallar vi huset för "Studentbostadshuset", men eftersom det planeras att byggas fler studentbostäder på KTH behövs det ett mer specifikt namn än så, säger Bengt Sedvall, projektansvarig på KTH.

Fotnot: Den som har tips på namn kan mejla info@sthlm6000.se eller lämna förslag på Sthlm6000+ Facebooksida, så förmedlas dessa vidare till Bicky Chakraborty och Bengt Sedvall!

+