SSSB:s nya vd vill sätta spaden i marken

SSSB:s nya vd vill sätta spaden i marken

Den 16 mars tillträdde Ingrid Gyllfors som ny vd för Stiftelsen Stockholms Studentbostäder, SSSB. Ingrid Gyllfors är väg- och vattenbyggare och kommer närmast från konsultbolaget Ebab, där hon varit avdelningschef. Hon har tidigare bland annat arbetat som stadsbyggnadschef inom Solna stad och som fastighetschef på Fastighetskontoret, Stockholms stad.

Grattis till det nya jobbet! Den klassiska sportfrågan: Hur känns det?
Det känns roligt! Det är ett väldigt viktigt uppdrag, och ett oerhört kul och spännande sådant.

Du kommer närmast från Ebab, som arbetar med fastighets- och projektutveckling. Vad är det som lockar med studentbostäder?
Att få arbeta med studenter och kunna bidra med utvecklingen av en viktig parameter för att både de och lärosätena i regionen ska kunna blomstra. Nämligen bostäder. Studenter behöver känna sig trygga för att kunna prestera, och bostäder står för en sådan trygghet. Det här är alltså oerhört viktigt för utvecklingen av hela Stockholmsregionen.

Vad hoppas du kunna åstadkomma som vd för SSSB?
Jag hoppas kunna realisera de nybyggnadsplaner vi har, och se till att vi kommer igång med byggandet. Dessutom vill jag arbeta med att vidareutveckla vår organisation. Sedan är det förstås ett mål att bli en ännu bättre värd för våra kunder. SSSB är redan bra och har en del spetsområden som till exempel digital tillgänglighet, men man kan alltid bli lite bättre.

Vad kommer att vara den största utmaningen?
Återigen byggandet, och att hitta nya och kreativa lösningar för att klara av byggkostnaderna.

Du studerade själv på KTH. Hur bodde du under studietiden?
Första året bodde jag hemma hos mina föräldrar. Sedan köpte jag och min pojkvän en liten bostadsrätt. Det var en ganska dålig affär, faktiskt.

+