Lokala pizzerian är förvarnad, snart kryllar Tallkrogen av studenter

Lokala pizzerian är förvarnad, snart kryllar Tallkrogen av studenter

I slutet av maj flyttade de första studenterna in i sina nybyggda lägenheter i Tallkrogen. Bakom projektet står bostadsbolaget Abacus och de 137 lägenheterna förmedlades av Bostadsförmedlingen. Elisabet Ryd har precis flyttat in i en etta på 26 kvadratmeter.

– Lägenheten trillade verkligen in när jag behövde den som mest. Men jag har trots allt stått åtta år i bostadskö så det var på tiden att jag fick ett förstahandskontrakt.

Elisabet Ryd ska till hösten påbörja sin masterexamen i medeltidshistoria vid Stockholms universitet och har precis avslutat en kandidatexamen i historia vid samma universitet. Under studietiden har hon flyttat runt och bott i andrahandslägenheter.

– Det är en helt annan trygghet med ett förstahandskontrakt. Det känns dessutom väldigt lyxigt att få flytta in i något som är helt nytt och fräscht. Sedan är kommunikationerna till skolan väldigt bra. Jag är vid tunnelbanan på mindre än en minut. Tallkrogen är ett riktigt toppenläge, fortsätter Elisabet.

I Tallkrogen finns det såväl lägenhets- som villaområden och en hel del skog. Elisabet Ryd har inte hunnit bekanta sig med området men ser fram emot att gå promenader och upptäcka Tallkrogen.

– Det känns inte riktigt som Stockholm, men jag gillar kontrasten med alla grönområden. Jag har inte hittat mina ”hak” än. Däremot besökte jag den lokala pizzerian häromdagen och förvarnade om att det snart kommer krylla av studenter i området, skrattar Elisabet.

På frågan om Stockholm var ett självklart val som studieort svarar hon ja.

– Visst, det kanske inte är en dröm för studenter. Men Stockholm har många andra fördelar som studentstad. Jag extrajobbar en hel del på muséer och hade inte alls fått möjlighet till samma arbetslivsanknytning som överensstämmer med min utbildning i någon annan studieort.

+