NCC tar med sig Dome of Visions till Almedalen

NCC tar med sig Dome of Visions till Almedalen

Byggbranschen förbereder sig just nu för Almedalen, däribland Sthlm6000+ partner NCC. NCC vill även i år ta en aktiv roll i debatten  – bland annat genom att bjuda in till samtal i sin Dome of Visions nere i hamnen. Ingegerd Simonsson, vice VD på NCC Construction, kommer att ha en intensiv arbetsvecka framför sig.

– På onsdagen anordnar vi seminariet ”Från bostadskris och utanförskap till goda livsvillkor för alla – hur bygger vi framtidens studentbostad”, säger Ingegerd Simonsson.  Ett mycket aktuellt tema som berör oss alla. I vår kupol i hamnen som heter Dome of Visions bjuder vi under hela veckan in till samtal och debatt om hållbar stadsutveckling

För Ingegerd Simonsson är det andra året i Almedalen och utöver deltagande på intressanta seminarier kommer hon att träffa ett stort antal personer inom olika sfärer.

– Jag ser mest fram emot alla planerade och oväntade möten i Almedalen. Det finns fantastiska möjligheter att under kort tid möta människor inom ett stort spann av branscher – alltifrån forskare till politiker.

Möjligheterna till samtal och dialog lyfter Ingegerd Simonsson fram som en av de främsta anledningarna till att NCC valde att gå med som partner i Sthlm6000+.

– Vi tycker det är intressant att delta i denna grupp. Att få chansen att diskutera hur vi kan främja fler studentbostäder med ett stort antal intressenter och kommuner är oerhört värdefullt. I ett sådant här forum kan vi vara med och bidra och inte minst utveckla oss själva, säger Ingegerd Simonsson.

NCC är engagerade i och har lång erfarenhet av studentbostadsbyggande i hela Sverige. I Stockholm har man nyligen byggt 142 studentbostäder i Norra Djurgårdsstaden åt Svenska Bostäder samt 68 studentlägenheter på KTH. När NCC gick med i Sthlm6000+ tog man fram ett särskilt koncept för studentbostäder och mindre lägenheter. Målet med ett egenutvecklat koncept har varit att hitta en arkitektoniskt intressant lösning som kan fungera lika bra i staden som i campusmiljö. Det håller hög kvalitet, har nya innovativa lösningar och är miljöklassat enligt Svanen, men har samtidigt en hyra som studenterna har råd att betala.

– Vi är duktiga på att bygga kostnadseffektiva boenden. Svårigheten är att hitta byggbar- och kollektivtrafiknära mark. För studenter är det viktigt att bostäderna ligger nära buss eller tunnelbana, eftersom de ofta saknar andra färdmöjligheter, avslutar Ingegerd Simonsson.

Det finns möjlighet att träffa representanter från NCC och diskutera bostadsbyggandet under hela Almedalsveckan. Dome of Visions hittar man på Strandvägen, intill Kallbadhuset.

+