Två av Sthlm6000+ partners inleder samarbete

Två av Sthlm6000+ partners inleder samarbete

SSM Fastigheter har under tid sökt efter en samarbetspartner som de kan bygga och utveckla framtida hyreslägenheter och studentbostäder tillsammans med. Nu gör de gemensam sak med Lindbäcks Bygg, båda partners i Sthlm6000+, om att utveckla ett studentbostadskoncept för morgondagen.

– Vår ambition är att vi med detta samarbete ska kunna bygga de små yteffektiva lägenheter som vår målgrupp efterfrågar, till en hyresnivå som passar dem, säger Mattias Roos, vd på SSM Fastigheter, i ett pressmeddelande.

De två aktörerna planerar redan till våren 2016 att byggstarta det första gemensamma projektet som innebär 30 nya studentlägenheter i bostadsrättsform. Projektet kallas Twinhouse och kommer att byggas i Danderyds kommun.

– Vi är väldigt glada över uppdraget och för det här nya samarbetet. Vi på Lindbäcks och SSM har samsyn kring hur vi ser på framtidens boende och vårt sätt att bygga – industriellt, effektivt och hållbart – ligger helt i linje med SSM:s koncept, säger Stefan Lindbäck, vd Lindbäcks Bygg.

Läs hela pressmeddelandet här: http://www.ssmfastigheter.se/press/?id=7B9D056EF931D26F

+