Nu flyttar 237 studenter in i gamla S:t Görans gymnasium

Nu flyttar 237 studenter in i gamla S:t Görans gymnasium

I dag invigdes Svenska Bostäder sina nya studentbostäder i gamla S:t Görans gymnasium: 237 spektakulära bostäder på Kungsholmen som studenterna börjar flytta in i under morgondagen.

Gamla S:t Görans gymnasium är en kulturhistoriskt värdefull byggnad och alla lägenheter har anpassats efter fönstersättningen. Det gör att det är stor variation på lägenheternas utformning. De allra flesta lägenheterna är ettor med pentry, men det finns även en del tvåor och treor i huset. På varje våningsplan finns det gemensamhetsutrymmen och balkong.

Inflyttningen betyder att det inom ramen för Sthlm6000+ nu färdigställts 2 745 studentbostäder i Stockholms län. Det kan jämföras med att det under fyraårsperioden 2009–2012, perioden innan projektet Sthlm6000+ startades, endast byggdes 93 studentbostäder i länet. Byggandet av studentbostäder har därmed ökat med 2 8000 procent sedan projektet startades för fyra år sedan.  

Lägenheterna i gamla S:t Görans gymnasium har stora fönster med utsikt över Stockholm. Byggnaden inrymmer dessutom både gymnastiksal och café.

På gården kommer det även att färdigställas en byggnad som kommer att ge bostäder till ytterligare 14 studenter. Samtliga studentbostäder förmedlas via Bostadsförmedlingen Stockholm. Läs mer om studentbostäderna på Svenska Bostäders hemsida

 

+