Sthlm6000+ anordnade studentfest i Almedalen

Sthlm6000+ anordnade studentfest i Almedalen

Under Almedalsveckan anordnade Sthlm6000+ en studentfest på Sjöbergs bakgård för att fira alla de studentbostäder som färdigställts i Stockholmsregionen de senaste fyra åren. Konferencier för kvällen var Fredrik Berling, känd från bland annat Hjärnkontoret och Veronica Sällemark, tidigare ordförande för Stockholms studentkårers centralorganisation (SSCO).

Studentfesten den 4 juli inleddes med tal av Sthlm6000+ ordförande Sten Wetterblad som tackade projektets medverkande aktörer som bidragit till att studentbostadsbyggandet ökat med över 2 000 procent de senaste åren. Därefter höll SSCO:s nya ordförande Johan Blixt ett tal om vikten och betydelsen av fler studentbostäder för Stockholms studenter.

Men kvällen ägnades framför allt åt ett succéartat musik- och studentquiz där fem lag tävlade om den åtråvärda äran. Kvällen avslutades som en studentfest bör, med studentsången och en punsch(pralin).

Ett stort tack till Gotländsk Lammgrill som fanns på plats och bjöd gästerna på grillad korv med härliga tillbehör och Almedalsdrinken som blandade alkoholfria blåbärsdrinkar under kvällen. 

+