Framtidens studentbostadsekipage gjorde succé i Quarnevalen

Framtidens studentbostadsekipage gjorde succé i Quarnevalen

Den 13 maj gick årets upplaga av norra Europas största studentevenemang, Quarnevalen, av stapeln. Fem ekipage tävlade om att vinna Sthlm6000+ pris för ”Framtidens studentbostad” och studenterna imponerade på juryn med sina kreativa studentbostadslösningar.

Årets Quarnevalståg bjöd på fint väder och lockade ut en stor publik på Stockholms gator. Inför Quarnevalen hade Sthlm6000+ utlyst tävlingen ”Framtidens studentbostad”. Fem studentbostadsekipage valdes ut att tävla i kategorin och hade chansen att vinna 20 000 kronor. 

På första plats kom ”Bygga UP”. Med inspiration från filmen Upp föreslog teamet att Framtidens studentbostad skulle vara portabel. Juryn utsåg ekipaget till vinnare av tävlingen med motiveringen ”Första pris går till ett ekipage som tagit studentbostadsbyggandet till nästa nivå. Med kvalitet och kreativitet i byggandet är detta en värdig vinnare av Sthlm6000+ tävling Framtidens studentbostad”.

På andra plats kom ”Modular Student Housing”. Compact Living var idén till utformningen av ekipaget och under Quarnevalens gång ändrades designen av bostaden flertalet gånger. Det enda som juryn ansåg saknades var en dörr till toaletten...

På tredje plats kom ”Vrål-Åket”. Klockan tio varje tisdagskväll vrålar studenterna på Lappkärrsberget ut sin tentaångest genom fönstret. Detta fenomen hade inspirerat ekipaget, men istället för tentaångest var det frustrationen över studentbostadsbristen som vädrades i tåget. Ekipaget tilldelades tredje pris för sin fyndiga idé och för att de påminner om vikten av att fortsätta bygga studentbostäder i hög takt även kommande år.

Vinnarna fick 20 000, 10 000 respektive 5 000 kronor. Priserna delades ut till de vinnande ekipagen vid Quarnevalens avslutningsmiddag i lördags kväll av Sthlm6000+ projektledare Petra Wester. 

+