Sthlm6000+ på Quarnevalens byggplats den 10 maj

Sthlm6000+ på Quarnevalens byggplats den 10 maj

Den 10 maj kommer Sthlm6000+ och några av våra partners finnas på plats i loungen på Quarnevalens byggplats, tillsammans med totalt cirka 1 500 engagerade studenter. Välkommen att besöka oss för att lyssna på seminarier om framtidens studentbostad.

Quarnevalen är norra Europas största publika studentarrangemang och samlar studenter från alla lärosäten i Stockholm. Studenterna ritar och bygger de ekipage vilka utgör det karnevalståg som den 13 maj tar över Stockholms gator. Sthlm6000+ har utlyst en tävling på temat ”Framtidens studentbostad”. Fem lag bygger studentbostadsekipage och är med och tävlar om 20 000 kronor.

På onsdagen inför Quarnevalen finns Sthlm6000+ representerade på byggplatsen där alla ekipage tar form tillsammans med fyra partners; Akademiska Hus, Stockholms studentbostäder, Studentbacken/SSM och Familjebostäder. Vi berättar om Sthlm6000+ framgångar och pratar framtidens studentbostäder. Under dagen kommer två seminarier att anordnas på temat.

Det första seminariet anordnas kl. 08.30 – 09.30 och handlar om utformningen av framtidens studentbostad. Hur ser framtidens studentbostad och dess omgivning ut? Vad efterfrågar studenter i nya studentbostäder och hur har studentbostadsutformningen utvecklats över tid? 

Det andra seminariet anordnas kl. 12.00 – 12.45 och vid det diskuteras regelförändringar som har haft betydelse för ett ökat studentbostadsbyggande under de senaste åren, med medverkan från regeringen. Vi diskuterar också vilka regelförändringar som behöver till framöver, både vad gäller byggandet och förvaltningen av studentbostäder samt hur studenterna ser på dessa regelförändringar. 

Före och efter seminarierna kommer det att finnas möjlighet för besökare att gå runt på byggplatsen och se hur studenternas ekipage till Quarnevalståget tar form.

För mer information seminarierna, klicka här. 

+