Här finns chans till studentbostad!

Här finns chans till studentbostad!

Är du student och på jakt efter en studentbostad i Stockholm? Just nu har du en unik möjlighet att få en studentbostad, utan att behöva stå i kö. Ja, du läste rätt. Om två månader står de nybyggda studentbostäderna i Tensta Torn inflyttningsklara och anmäler du dig nu till Bostadsförmedlingen har du stor chans att få en studentbostad i det 18 våningar höga tornet.

Tensta Torn innehåller 243 studentbostäder som förmedlas av Bostadsförmedlingen. Bostäderna ligger precis vid tunnelbanan i Tensta och inom loppet av 19 minuter tar man sig till T-centralen.

– Studentbostäderna i Tensta är ett välkommet tillskott till Stockholms studentbostadsmarknad. Vi är också glada att lägenheterna hyrs ut till alla som studerar vid en eftergymnasial utbildning vilket annars inte alltid är fallet, säger Veronica Sällemark, ordförande Stockholms studentkårers centralorganisation (SSCO).

Förutom närheten till tunnelbanan är det cykelavstånd till Kista, vilket innebär att studentbostäderna lämpar sig särskilt väl för någon av de 9 000 studenter som dagligen vistas i Kista Science City. Kista Science City samlar i dag utöver studenter, 1 000 forskare och 300 ICT-företag med 15 000 anställda.

– Kista har på 30 år utvecklats till ett centrum för innovation och utveckling. Både Stockholms universitet och KTH har filialer här. Vår förhoppning är att fler studenter även vill bosätta sig i Kista och dess närområden, säger Åke Lindström, utvecklingsdirektör, Kista Science City.

Studentbostäderna i Tensta är de första som färdigställts under Studentbostadsåret 2017. Under året förväntas ytterligare 3 119 inflyttningar att ske i studentbostäder i länet. Det är det största antalet nya studentbostäder på minst två decennier i Stockholm, sannolikt någonsin. Sten Wetterblad, ordförande för projektet Sthlm6000+, som anordnar Studentbostadsåret, ser ljust på framtiden:

– När vi startade Sthlm6000+ år 2013 satte vi ett högt mål: Hela 6 000 nya studentbostäder skulle byggas i Stockholmsregionen till år 2017. Och det tuffa målet ser vi ut att uppnå under våren 2018. Dessutom ligger lika många studentbostäder i plan till år 2019. Alla dessa studentbostäder bidrar starkt till Stockholms framtida konkurrenskraft, att vi även fortsatt kan vara en ledande kunskapsregion.

Är du intresserad av en studentbostad i Tensta Torn? Besök Bostadsförmedlingen i Stockholm och läs mer om hur du går tillväga för att ansöka om studentbostad här.

Fem tips för dig som vill få en studentbostad i Stockholm

  1. Sök bostad mitt i terminen. Har du tur slipper du köerna helt!
  2. Var aktiv och besök webbplatser som förmedlar studentbostäder ofta. Exempel på organisationer som förmedlar studentbostäder är Bostadsförmedlingen i Stockholm och SSSB.
  3. Sök bostad i hela Stockholmsregionen
  4. Sök även bland nyproducerade bostäder
  5. Våga söka bostad i områden du tidigare inte tänkt på

 

+