Invigning av Studentbostadsåret 2017

Invigning av Studentbostadsåret 2017

Den 8 februari invigs Studentbostadsåret 2017. Partners och medlemmar i Sthlm6000+ får då ett tillfälle att under en eftermiddag och kväll i Kungl. Musikhögskolan lyssna på tal och umgås över en middag. Bland talarna som medverkar i invigningen finns bostadsminister Peter Eriksson, landshövding Chris Heister och finansborgarråd Karin Wanngård.

Under 2017 avslutas samverkansprojektet Sthlm6000+. För att uppmärksamma det ökade studentbostadsbyggandet i regionen sedan starten 2013 anordnas Studentbostadsåret 2017. Flera aktiviteter på temat studentbostäder kommer att arrangeras under året som alltså inleds med en invigning den 8 februari. Sthlm6000+ ordförande Sten Wetterblad och projektledare Petra Wester kommer under invigningen att presentera vad som uppnåtts och vad som kommer att hända under Studentbostadsåret 2017.

Eftermiddagen innehåller tal av bland andra bostadsminister Peter Eriksson, landshövding Chris Heister och finansborgarråd Karin Wanngård. Veronica Sällemark, ordförande i Stockholms studentkårers centralorganisation, kommer tillsammans med Johannes Hylander, konsult på New Republic och invigningens moderator, att hålla i en utfrågning. Fokus i utfrågningen är framtiden, vad som måste göras efter utgången av år 2017 för att bibehålla en fortsatt positiv utveckling i Stockholm.

Invigningen kommer att äga rum i Kungl. Musikhögskolan nya lokaler. Kvällen avrundas med en middag i Erling-Perssonatriet.

Personliga inbjudningar till invigningen kommer att skickas ut till ett begränsat antal personer i början av januari.

Vid eventuella frågor om invigningen, kontakta Sthlm6000+ projektledare Petra Wester.

Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

+