Studentbostäder i Sthlm6000+ vinner internationellt pris

Studentbostäder i Sthlm6000+ vinner internationellt pris

Konceptet Live to Grow by ByggVesta som förverkligats i Kosterhavet innebär bland att hyresgästerna får skriva på gröna kontrakt och att det finns anställda studentambassadörer i huset som anordnar sociala aktiviteter och underlättar delningsekonomin för de boende. Själva huset är ett energisnålt Egenvärmehus med effektiv källsortering och lättillgänglig cykelparkering.

– Vi är oerhört stolta och glada över att ByggVesta nu syns på den internationella scenen bland studentbostäder. Vårt koncept skapar lösningar för en medveten vardag där omsorg om individ och miljö, social samvaro samt trygghet står i fokus, och vi ser att många spännande saker sker naturligt i våra hus. Människor möts, utbyter idéer och delar saker - vi tror faktiskt att det är framtiden vi är med och skapar, säger Marit Appelgren, vd på ByggVesta Fastighetsförvaltning AB i ett pressmeddelande.

De 150 studentbostäderna färdigställdes i våras och är en del av studentbostadsprojektet Sthlm6000+. Sthlm6000+ har sedan 2013 arbetat för att öka studentbostadsbyggandet i hela Stockholmsregionen och även skapat mötesplatser som har syftat till att inspirera studentbostadsaktörer att hitta nya innovativa sätt att bygga studentbostäder.

– Det är fantastiskt kul att vår partner ByggVesta tilldelats denna utmärkelse. Vi ser att fler och fler aktörer på den svenska studentbostadsmarknaden har börjat se till helheten och hur studenter faktiskt lever sina liv när de utformar sina bostäder. Här är ByggVesta en föregångare som fler kan inspireras av, såväl nationellt som internationellt, säger Sten Wetterblad, ordförande för Sthlm6000+.

The Class Property Innovation och Sustainability Award delades vid den årliga europeiska studentbostadskonferensen The Class Conference som anordnades i Wien under november.

+