Första spadtaget för Campus Flemingsberg

Första spadtaget för Campus Flemingsberg

Den 24 september tog Grön Bostad det första spadtaget för nya Campus Flemingsberg. Grön Bostad samägs av ByggVesta, partner i Sthlm6000+, och AFA Fastigheter. Inom projektet kommer det att byggas 433 student- och forskarlägenheter som dessutom blir startskottet för ett nytt hållbarhetsprojekt.

Campus Flemingsberg kommer att ge plats till cirka 1 000 hyresgäster och bostäderna förväntas stå inflyttningsklara 2017. I samband med byggstarten presenterade ByggVesta sitt nya hållbarhetsprojekt Good Will Housing, med influenser från USA. Initiativet handlar om att öka fokus på hållbarhet i ett brett perspektiv bland studenter. Tanken är bland annat att skapa en inkluderande miljö för de boende med hjälp av gemensamma aktiviteter, vilket i sin tur kan gynna studieresultaten.

– De flesta studenter idag vill engagera sig i hållbarhetsfrågor och bidra till en bättre värld. Det vill vi ta vara på i Campus Flemingsberg. Genom att koppla olika samhällsaktörer till studentboendet, kommer vi göra det möjligt att göra gott, både för varandra och samhället i stort, säger Marcus Svensson, vd på ByggVesta, i ett pressmeddelande.

Utöver Campus Flemingsberg beräknar ByggVesta, inom ramen för Grön Bostad, uppföra ytterligare 1 000 nya studentbostäder i Stockholm under de närmsta åren.

Läs mer om byggstarten för nya Campus Flemingsberg här: http://www.byggvesta.se/bolaget/nyheter/#byggstart-for-studentboende-som-vill-mer

+