Planeringen av StudBo17 inledd!

Planeringen av StudBo17 inledd!

Knappt hade StudBo15 hunnit avslutas innan SSSB, med vd Ingrid Gyllfors i spetsen, påbörjade planeringen av Sveriges nästa nationella studentbostadskonferens. Arrangemanget StudBo17 anordnas i Stockholm 2017 och sammanfaller med att projektet Sthlm6000+ går i mål. Planen är att studentbostadsfrågan ska vara i fokus i Stockholm under hela året 2017.

Trots att StudBo anordnades i Stockholm så sent som 2008 var SSSB snabba med att anmäla intresse för att vara arrangörer under 2017.

– Med tanke på Sthlm6000+ planer för 2017 var det självklart att även Studbo borde gå av stapeln i Stockholm detta år. Sedan 2008 har det dessutom hänt en hel del med studentbostadsbyggandet i regionen, säger Ingrid Gyllfors, vd på SSSB.

StudBo är en mötesplats för fastighetsägare, byggherrar och studenter. Det är ett tillfälle att utbyta erfarenheter och inspireras av varandra. Konceptet Studbo ägs av Studentbostadsföretagen. Arrangören SSSB ser gärna en bredd av deltagare och har ambitionen att engagera ett stort antal aktörer under konferensen.

– Vi vill ha många spännande diskussioner om hur man utvecklar studentbostaden, inte minst samtal om byggandet med koppling till de viktiga utbildningsfrågorna. Förhoppningen är också att det kommer finnas ett flertal byggherrar som vill visa upp sina pågående och färdigställda studentbostadsprojekt under konferensen, avslutar Ingrid Gyllfors.

Någon brist på nya projekt för besökarna att ta del av under konferensen kommer det inte vara. I dagsläget har det inom ramen för Sthlm6000+ färdigställts över 1 000 studentbostäder i Stockholmsregionen och den senaste prognosen pekar på att målet om 6 000 nya studentbostäder till år 2017 kommer att nås.

Har du idéer och förslag för StudBo17 är du varmt välkomna att ta kontakt med Ingrid Gyllfors, vd SSSB på ingrid.gyllfors@sssb.se.

+