Akademiska Hus storsatsar på studentbostäder på KTH Campus

Akademiska Hus storsatsar på studentbostäder på KTH Campus

Den 8 september togs det första spadtaget för hela 430 nya studentbostäder vid Teknikringen på KTH Campus. Bakom storsatsningen står projektet Sthlm6000+ partner Akademiska Hus.

Bygget invigdes av Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus Stockholm, Eva Malmström Jonsson, prorektor på KTH, Karin Wanngård, finansborgarråd, Stockholms stad och Veronica Sällemark, ordförande Stockholms studentkårers centralorganisation (SSCO).

– Det känns så bra att detta efterlängtade bygge är igång. För att kunna locka fler studenter och talanger till regionens universitet och högskolor behövs fler studentbostäder. Det är därför vi gör denna stora satsning på KTH Campus, sade Sten Wetterblad, Akademiska Hus.

De flesta lägenheter i det nya studentbostadshuset kommer att utgöras av så kallade duo-lägenheter som delas av två studenter. Det kommer även att finnas tripletter och ettor. Totalt handlar det om 234 nya lägenheter med plats för 430 studentbostäder.

– Till KTH Campus kommer studenter från hela världen. Det är jätteviktigt att kunna erbjuda boende. De nya bostäderna kommer också bidra till att levandegöra campus och är en viktig pusselbit för att sudda ut gränsen mellan stad och campus, sade Eva Malmström Jonsson, KTH.

Flera av bostäderna beräknas bli inflyttningsklara under 2017 och bidrar därmed till projektet Sthlm6000+ mål om 6 000 nya studentbostäder i Stockholmsregionen. Veronica Sällemark, SSCO, gladdes över nytillskottet till Stockholms studentbostäder.

– I framtiden hoppas vi att frågan om att få fram fler studentbostäder inte ska behöva vara prioriterad för SSCO. Nu börjar vi äntligen se en liten ljusning på studentbostadsmarknaden i Stockholm. Men fler kommuner behöver fortsatt ta sitt ansvar för studentbostadsbyggandet.

Det var många som ville vara med när det första spadtaget togs för de nya studentbostäderna vid Teknikringen på KTH Campus och byggstarten markerades även av att de fyra invigningstalarna gemensamt startade ett spektakulärt fyrverkeri.  

+