Projektinvigning av nya studentbostäder i Solna

Projektinvigning av nya studentbostäder i Solna

I dag invigde Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande i Solna, 248 nya studentbostäder i området Strix i Solna. Projektet är en del av Sthlm6000+ partner Stockholms Studentbostäders, SSSB:s, satsning på att bygga 2 000 nya studentbostäder i länet.

– Solna stad är en av de kommuner som bygger flest studentbostäder i hela länet. Studenter är anledningen till att vi har så mycket puls i Solna. De för med sig liv och rörelse hela dygnet och skapar på sätt en trygg och levande stad, sa Pehr Granfalk vid invigningen.

De nya studentbostäderna kommer i huvudsak bestå av så kallade studentettor, lägenheter med ett rum och pentry. SSSB har sedan tidigare ett stort antal studentbostäder i Huvudsta. Med det nya tillskottet kommer antalet studentbostäder i stadsdelen att uppgå till över 1000. Anna Wallgren, ordförande för SSCO, som också talade på invigningen, fick svara på frågan vad hon anser kännetecknar en bra studentbostad:

– Alla studenter olika, men med det sagt så skulle jag säga att en bra studentbostad har en rimlig hyra, nära till kollektivtrafik och ligger i Stockholm, eftersom det är här som behovet är störst.

Ingrid Gyllfors, vd på SSSB, var glad över att äntligen kunna sätta spaden i marken.

– Finns det något viktigare än att bygga bostäder som gör att Stockholm kan bli ett ledande kunskapsnav? frågade hon alla som tagit sig till invigningen innan hon klippte bandet till den visningsbostad som SSSB ställt upp vid byggarbetsplatsen.

Studentbostäderna kommer att ligga på Armégatan i Solna och de beräknas stå inflyttningsklara hösten 2017. Projektet är en totalentreprenad som utförs av Veidekke. 

+