Petra Wester ny projektledare för Studentbostadsåret 2017

Petra Wester ny projektledare för Studentbostadsåret 2017

Den 1 december tillträdde Petra Wester som projektledare för de aktiviteter som Sthlm6000+ planerar för Studentbostadsåret 2017. Petra har en bakgrund från bankvärlden och har tidigare arbetat som fastighetskonsult på bland annat Newsec. För fem år sedan startade hon ett eget bolag och nu kliver hon alltså in som projektledare för Sthlm6000+ studentbostadsår 2017.

Det som lockade med Sthlm6000+ var enligt Petra Wester att projektet kändes äkta:

– Detta är ett oerhört viktigt projekt. Vi måste kunna erbjuda studenter bostäder så att de väljer att studera i Stockholm och senare även blir kvar här. Det är en fråga för hela regionen och i allra högsta grad angeläget för vår framtida kompetensförsörjning.

Petra Wester kommer samordna hela studentbostadsåret och projektleda samtliga aktiviteter. Under kommande år ska hon framför allt arbeta för att aktivera partners och kommuner:

– Det gäller att under 2016 bygga upp relationer med och mellan partners, kommuner och medlemmar. Förhoppningen är även att kunna plocka in nya partners. Sedan ska vi väcka intresse för studentbostadsåret, planera aktiviteterna som på olika sätt ska få uppmärksamhet, fortsätter Petra Wester.

Planeringen för händelserna har redan dragit igång och ett stort antal nedslag planeras under 2017. Enligt Petra ska aktiviteterna främst uppmärksamma den positiva utvecklingen av studentbostadsbyggandet i regionen som har skett de senaste åren:

– Vi ska visa för omvärlden att den här modellen fungerar. Att vi har fantastiska partners som lagt tid och resurser, att vi varit med och påverkat i vissa regelfrågor som syftar till att underlätta byggandet samt att vi arbetat mycket med att skapa framtidens studentbostäder. Sedan gäller det att uppmuntra aktörer till att hålla fortsatt högt tempo i byggandet, avslutar Petra Wester.

Har du frågor till Petra eller idéer på hur du eller din organisation kan bidra till aktiviteterna under Studentbostadsåret 2017? I så fall får du gärna höra av dig till Petra på petra@petrawester.se.

+