Värmdö kommun välkomnar kompiskontrakt

Värmdö kommun välkomnar kompiskontrakt

Kommunstyrelsen i Värmdö kommun har röstat igenom ett förslag om att ge Värmdö bostäder i uppdrag att upplåta kompiskontrakt. Tanken är att ungdomar i åldern 18-30 år ska ges möjlighet att teckna ett kontrakt tillsammans med en vän.

– Det här är ett nytt grepp, som öppnar möjligheter för ungdomar att lättare få lägenhet, säger kommunstyrelsens ordförande Monica Pettersson (M), till Nacka-Värmdö Posten.

Inspirationen kommer från en av Sthlm6000+ medlemmar, Botkyrka kommun, som via sitt kommunala bostadsbolag Botkyrkabyggen använder sig av modellen KompisBo sedan 2007.

Under 2015 införde Stockholms kommunala bostadsbolag Familjebostäder, Svenska Bostäder och Stockholmshem kompiskontrakt. Kontrakten förmedlas via Bostadsförmedlingen som ungdomslägenheter till personer mellan 18 och 25 år och är giltiga i fyra år.

Om Värmdös kommunfullmäktige säger ja till beslutet blir man den fjärde kommunen i länet att införa systemet. Utöver Botkyrka och Stockholm erbjuder även Sigtuna kommun så kallade kompiskontrakt.

Läs mer: http://www.nvp.se/Varmdo/Varmdo/oppnar-dorren-for-kompiskontrakt/

+